روزنامه گل
او اکنون یکی از کارشناسان مطرح حال حاضر صدا و سیما و از مربیان تیمهای پایه فوتبال ایران است، این شما و این هم مصاحبه با موضوعات روز فوتبالی با کاپیتان حسین عبدی .
بعنوان اولین سؤال خواستیم نظر شما را راجع به اینکه اگر پیشنهادی برای حضور در هیئت مدیره باشگاه پرسپولیس دریافت کنید موافقت خواهید کرد یاخیر، بدانیم؟
ببینید تا ساختار باشگاه و البته نگرشها درست نشود، نمیتوان کارهای ماندگار و مفیدی ارائه کرد از مهمترین مسائل، بحث معنویات باشگاه و نگاه درست و احترام آمیز است. ضمناً اگر بخواهیم کارهای مفیدی در این راستا انجام دهیم، عدهای میخواهند از پیشکسوتانی که نیتشان خیر است است فاصله بگیرند که این نهایت بی اخلاقی است! اگر ساختار ورزش و پرسپولیس این مشکل را حل کند میتوان کارهای مؤثر زیادی انجام داد ولی آنقدر مشکل و داستان برای فردی که میآید تا کار بنیادی و درست انجام دهد درست میکنند که طرف مقابل به قولی عطای کار را به لقای آن میبخشد! یادمان باشد، این مشکلات را کسانی ایجاد میکنند که حتی دستی بر آتش فوتبال نداشتند و حالا برآنند که برای خود تاریخ سازی کنند! کما اینکه سالها پیش کارهایی انجام دادند که بعدها صدایش درآمد و باعث به وجود آمدن مشکلات بسیاری برای باشگاه شد، بنابراین قویاً باید در سیستم مدیریتی ساختارها درست شود تا بستر ما پیشکسوتان برای ورود به هیئت مدیره آماده شود و باز هم تأکید میکنم تا نگرش افراد تصمیم گیرنده تغییر نکند نه تنها ورود من به باشگاه پرسپولیس بلکه حضورسایر عزیزان پیشکسوت هم بی تاثیر خواهد بود.
حالا که صحبت به اینجا رسید صحبت هایتان را در مورد خصوصی سازی باشگاه و اتفاقات اخیررا میشنویم؟
اگر بخواهیم نگاهی قانونی و حقوقی به پرسپولیس داشته باشیم، یک برگ کاغذ است و به اصطلاح لایسنس ورزشی است، مسئله خاصی نیست که قابل بحث باشد. اما اگر بخواهیم به بعد معنوی یا برندینگ قضیه نگاه کنیم، آن بعد معنوی افتخارات وهوداران عاشق پرسپولیس هستند که به باشگاه ارزش ویژه میدهد و جامه اعتبار بر آن میپوشاند. در غیر اینصورت همیشه افرادی میآیند و میروند، کسانی که میخواهند از کنار فوتبال و پرسپولیس معروف شوند، آنها باید بدانند که اعتبار پرسپولیس به داشتههای معنوی است نه مادی. عمرهایی که در این باشگاه گذاشته شد و دستها و پاهایی که در این باشگاه شکست و صدمههای زیادی به خیلیها در زمین وارد آمد تا پرچم باشگاه پرسپولیس همواره بالا بماند و مردمی که با این پیشکسوتان و زحمتکشان زندگی کردند به خاطر افتخارات و معنویاتش به باشگاه علاقه دارند، نه به خاطر ساختمان باشگاه!آقایان! پرسپولیس یعنی تاریخچهای غنی از تمامی زحمت کشان و بازیکنان سینه سوختهای که عمرشان را در باشگاه گذاشتند و افتخارات کسب کردند تا مردم به آن افتخار کنند، پرسپولیس یک شرکت یا بنگاه نیست.
نظرتان را راجع به تغییرات مدیریت باشگاه و همچنین هزینههای بالایی که این چندین سال اخیر در باشگاه شده است بفرمایید؟
بله، بحث من همین است، نباید اینگونه باشد که افراد مدام در حال تغییرو تغییر باشند در حالیکه ساختار و نگرش باشگاه بدون تغییر است.در حالیکه مهم ترین مسئله تغییر در نگرش و سیستم باشگاه است. ودر مورد هزینههای بالا من به شخصه با دریافتیهای بالای بازیکنان وکادر فنی و ... مخالف نیستم چون زحمت زیادی کشیده میشود و حق و حقوقشان را میگیرند ولی باشگاه اگر بخواهد هزینه بر باشد و سرمایه گذاری منطقی صورت ندهد که نمیتواند روی پای خودش بایستد اگر خلاقیت نباشد که همیشه قطعاً درچالش خواهد بود. من از شما میپرسم؛ آیا تا به حال باشگاه به غیر از مسایل روتین درآمدی کارهای خلاقانهای (از جمله بازیکن سازی ) را در جهت سرمایه گذاری انجام داده است که بتواند روی پای خودش بایستد؟! مسلماً جواب منفی است. بنابراین فقط باید با نگاه درست شان به دنبال سرمایه سازی و خلاقیت باشند که باشگاه همیشه سر پا بایستد تا دیگر شاهد این معضلات و بدهیهای سنگین نباشیم که طلبکاران در جلوی درب باشگاه صف بکشند!
بریم به سراغ بحث فنی و کسب نایب قهرمانی پرسپولیس، در فصل گذشته شرایط را در مجموع چطور دیدید؟
همین دوم شدن در لیگ هم کار آسانی نیست. حمایتهای لازم چه از جانب هواداران و چه پیشکسوتان هم به خوبی انجام شد وکسی تیم را نزد، پس بحث حمایت تمام و کمال انجام شد؛ اما باید قبول کنیم که در مقاطعی تیم پرسپولیس با این ابزاری که داشت، خوب بازی نمیکرد، و حتی در بعضی از بازیها که خوب بازی نمیکردند میبردند و برعکس.
مشکل را شما کجا دیدید؟
در یک تیم باید اول ساختار تیم بودن و منسجم بودن حفظ شود که این مهم، از کادر فنی شروع میشود و باید با همه حواشی و مشکلات درونی، حمایت همه جانبه وجود داشته باشد.
نظرتان راجع به تغییرات کادر فنی و دستیاران « آقای گل محمدی» چیست؟
مشکل همین جاست! اینکه سر مربی حفظ میشود ولی بدنه کادر فنی دچار تغییرات میشود، جالب نیست، چون افراد کادر فنی سابق تیم، عملکرد خوبی داشتند و اینکه بخواهیم از آنها فاصله بگیریم به این امید که افراد قوی تر اضافه شوند همین تغییر و تحولات در کادر فنی و عدم ثبات حفظ کادر فنی، نا خود آگاه در ساختار فنی تیم و بازیکنان تأثیرگذار است.ای کاش این تیم فنی حفظ میشد و به جای جایگزین کردن افرادی را اضافه میکردند.
و اما درفصل گذشته اگر بخواهید از بازیکن بسیار شا خصی نام ببرید کدامها توجه شما را جلب کردند؟
واقعیتش نقش وحید امیری تا قبل از ماجرای مصدمیت اش غیر قابل انکار بود، حتی در بعضی از بازیها جای خالیش محسوس بود و به نظرم او شاخص ترین بود.
راجع به تیم ملی فوتبال مان تحلیل شما چیست و عملکرد فدراسیون را چگونه دیدید؟
فقط میتوانم این مورد را بگویم با اینکه کار خیلی سختی دارند من از نزدیک شاهد تلاش زیاد دست اندرکاران فدراسیون هستم. همگی باید کمک کنیم تا با حمایتها و انرژی مثبت که ایجاد میکنیم تیم ملی بتواند بهترین نتیایج را کسب کند، شرایط فوق العاده سخت است، ولی باید تحمل کرد تا به نتیجه خوبی ختم شود.
ما تا الان در بحث تدارکات و بازیهای دوستانه واقعاً ضعیف عمل کردیم، موافقید؟
موافق این موضوع هستم که بازیهای خوب و بزرگ دوستانه را لازم داریم اما علی رغم این تلاش ها، بخاطر بحث تحریمها و علاوه بر آن ضربه هایی که به اقتصاد مملکت مان وارد شده طبیعتاً به فوتبال مان هم ضربه سنگینی وارد کرده است.حتی پول هایشان را نمیتوانند از AFC بگیرند! لذا الان فقط موقع حمایت و پشتیبانی از تیم ملی ایران است در زمان بردن همگی جشن میگیرند و هستند، الان در زمان سختی و شرایط خاص باید کنار تیم ملی باشیم تا با این کار پرچم مقدس ایران را با افتخار به اهتزاز درآید، من به غیرت و پتانسیل و استعداد خوب بچهها خیلی امیدوارم.
و مدعیان اصلی کسب جام جهانی را قطر را چه تیم هایی میدانید؟
تحلیل من این است که از تیمهای آمریکای جنوبی حتماً یک تیم در فینال خواهد بود و البته چند تیم قدرتمند اروپایی هم مانند همیشه مدعی کسب جام هستند.
«حسین آقا» میدانیم دورهای در کلاسهای پیشرفته مربیگری با « گرت ساوتگیت» همراه بودید او را تا چه حدی میشناسید؟ از تقابل ما با تیم ملی تحت هدایت او بگویید و البته پیش بینی شما از عملکرد تیم ملی انگلیس در جام جهانی؟
با شناختی که از او دارم، میدانم که تیم ملی انگلیس از گروه خود به خوبی بالا میآید ولی بحث سر این موضوع است که ما مقابل آنها با چه استراتژی وچگونه ظاهر خواهیم شد، ما باید این تیم را بشناسیم و بدانیم به چه نحوی حمله و دفاع میکنند، نمیدانم این شناختها را به خودشان و حریف دارند یا خیر؟! اگر آنها را خوب بشناسیم و تحلیل کنیم مطمئناً تا درصد بالایی میتوان عملکرد مناسبی داشت.
با اینکه اخیراً انگلستان مقابل مجارستان شکست سنگینی را متحمل شد، آیا میتواند در جام جهانی جز مدعیان باشد و حتی مجدد در جمع چهار تیم جام باشد؟
به نظرم انگلیس با « ساوتگیت» که مربی با برنامه و کار بلدی است میتواند یکی از مدعیان بزرگ رقابتهای قطرباشد ناگفته نماند که وی را با برنامه ریزی و حساب شده بعنوان سرمربی تیم ملی شان انتخاب کردند.
و سوال آخر، نتایج اخیرشان باعث مشکلاتی برایش نمیشود؟
خیر. آنها در انگلیس، عجولانه راجع به سرمربی خود تصمیم نمیگیرند با اینجور شکستهای حتی سنگین اقدام به برکناری نمیکنند. شرایط موجود را تحلیل و بررسی میکنند تا ایرادات را برطرف کنند. در آخر اینکه ساوتگیت مربی دیروز و امروز تیم ملی آنها نیست و مربیگری را از تیمهای پایه و امید انگلیسیها شروع کرده بود تا این سالهای اخیر که به این جایگاه رسیده است. انتخاب وی کاملا هدفمند بوده است.
#مصاحبه #اختصاصی گل #پیشکسوت پرسپولیس #پیشکسوت فوتبال ایران #حسین عبدی