روزنامه گل- یکی از اتفاقات مهم ورزش ما در اسفندماه بدون شک به انتخابات فدراسیون فوتبال و انتخاب رئیس آن بر میگردد که هر روز گزارشها و خبرهای زیادی در مورد آن منتشر میشود. در چند شماره قبلی روزنامه گل هم به برخی از این موارد اشاره داشتیم و نکاتی در این مورد بیان شد اما جالب است بدانید که در نزدیک به یک هفته مانده به انتخابات ریاست فدراسیون در پرطرفدارترین رشته ورزشی ایران هر 4 کاندیدا شدیدا در حال رایزنی برای کسب آرای مجمع به سود خودشان هستند تا بتوانند بر کرسی ریاست فدراسیون فوتبال تکیه بزنند. قطعا در این زمینه آنچه که مهم است وجود یک رقابت سالم و جوانمردانه بین کاندیداها در ستاد انتخاباتی خودشان است. این یعنی شرایط نباید به نحوی باشد که مسئولان با توجه به اختیاراتی که دارند جهت حمایت و به دست آوردن برخی همراهیها قوانین را به سود نامزد مدنظر و مورد علاقه خودشان به نحوی مصادره کنند. جالب است که در این بین برخی کاندیداها همچون کارگزار انتخابات ریاست جمهوری که قول هایی را برای شرایط بهتر به مردم میدهند، همین کار را در مورد روسای هیاتهای فوتبال میکنند. در این زمینه شنیده میشود بعضی از کاندیداها مثل دولتها که به عنوان مثال میگویند یارانهها را چند برابر میکنند یا این شرایط اقتصادی را برای رفاه بیشتر مردم فراهم خواهند کرد به این اعضا قول مساعدت برای پرداخت کمکهای مناسب برای رشد و توسعه فوتبال در استانهای مختلف را میدهند. در مورد یکی از این اعضا حتی شنیده شده که قرار است در صورت انتخاب شدن به هر هیات فوتبال کمک میلیاردی داشته باشد و ماجرای حق پخش و آوردن اسپانسرهای مناسب به خصوص برای دور زمین هم که تقریبا نقطه مشترک همه گزینهها برای جلب آرا به شمار میآید.
کاندیداها چه برنامهای دارند؟
1- آجورلو
این کاندیدای این دوره از انتخابات فدراسیون فوتبال گویا یکی از بابرنامه ترین افراد نهایی برای این دوره از انتخابات است. آجورلو که برنامه وسیعی گویا برای درآمدزایی از طریق تبلیغات و حق پخش تلویزیونی دارد به این شکل با قدرت زیادی وارد کارزار انتخابات شده است. در جلساتی که در این زمینه آجورلو برگزار میکند این خواستهها به شکل کاملا برنامه ریزی شده برای اقناع افراد مورد نظر برای رای دادن گزارش داده شده و در این راستا افراد رسانهای با نفوذی آجورلو را همراهی میکنند. در کنار این افراد رسانه ای، اعضای سازمان ورزش شهرداری و چند تن از مدیران عامل باشگاهها با محوریت اتحادیه فوتبال که خود آجورلو دبیرکل سابق آن است، وی را همراهی میکنند. در بین اما جالب است از فعالیتهای سعید فتاحی که گزینه نائب رئیس دوم و رئیس سازمان لیگ آجورلوست، غافل نمانیم. او به شدت با برخی هیاتها و مدیران عامل باشگاه روابط خوبی دارد و از همین امتیاز برای جمع کردن آرا به نفع آجورلو بهره برده است.
2- عزیزی خادم
همان طور که در گزارش قبلی اشاره داشتیم، عزیزی خادم که گفته میشود گزینه مدنظر وزارت ورزش برای این دوره از انتخابات فدراسیون فوتبال است و حمایت این مجموعه را در اختیار دارد، با یک تیم رسانهای قوی وارد این کارزار شده است. حتی رد پای حمایت از او را در یکی از روزنامههای ورزشی صبح و یکی از رسانههای ورزشی که در فضای مجازی هم فعالیت دارد، به خوبی میتوان شاهد بود. این سایت ورزشی برای ایجاد یک جو روانی اخیرا یک نظرسنجی برای گزینه انتخابات گذاشته و جالب است بدانید که گزینه مدنظر آنها رای اول را آورده است. در این نظرسنجی عزیزی خادم با کسب 26 رای هیات ها، 18 باشگاه و 10 رای متفرقه با 54 رای گزینه نهایی انتخابات پیش رو به شمار میآید. در واقع عزیزی خادم به رای هیاتها خیلی امیدوار است و با اینکه وزارت ورزش بی طرفی خودش را در این انتخابات اعلام کرده اما همچنان همانطور که گفته شد در محافل فوتبالی شنیده میشود که او رسما از حمایت وزارتخانه و کمیته ملی المپیک برخوردار است. حتی گفته میشود با توجه به حضور حیدر بهاروند، سرپرست فدراسیون فوتبال و رئیس سازمان لیگ، کاظم طالقانی که هم عضو هیات رئیسه بوده، هم عضو هیات فوتبال خوزستان و هم مسئول هیاتهای استان و 3 پست دارد و در کنار آن منصور قنبرزاده مدیرعامل سابق نفت تهران و عضو هیات رئیسه سازمان لیگ شدیدا در حال تلاش برای کسب رایهای هیاتها به نفع عزیزی خادم هستند. جالب است بدانید این 3 مدعی هستند که 50 رای فریز شده از 98 رای را در اختیار دارد و این یعنی او رئیس فدراسیون فوتبال خواهد شد! که این بسیار ادعای عجیبی است اما در این بین جالب است در مورد نفرات همراه عزیزی خادم هم به یک نکته دیگر اشاره کنیم و آن حضور علی خطیر معاون سابق دبیرکل فدراسیون (ساکت)، معاون حقوقی باشگاه استقلال در ستاد انتخاباتی عزیزی خادم است که گفته میشود با انتخاب وی، خطیر دبیرکل فدراسیون او میشود. گزینهای که قطعا ماجرای محرومیت آل کثیر، درگیری با باشگاههای استقلال و تراکتور و شخص کی روش و برخی بازیکنان آبیهای پایتخت بحثی نیست که به راحتی اهالی فوتبال از این موارد عبور کنند. جالب است بدانید که در بحث انتخاب عزیزی خادم رد پای یک آقازاده هم در میان است که میگویند نقش بسزایی در کمپین انتخاباتی این گزینه ریاست فدراسیون فوتبال دارد و تلاش زیادی برای نهایی شدن آرا به نفع وی دارد.
3- علی کریمی
شاید با همه هیاهویی که کاندیداها برای حضور در این دوره از انتخابات فدراسیون فوتبال دارند، تنها عضو مستقل را باید علی کریمی دانست. گزینهای که با اتکا به رای فوتبالیها و حتی برخی از مدیران باشگاههای فوتبال پای به این عرصه گذاشته است. علی کریمی پس از حمایت محمد دادگان و علی دایی از او که در شماره قبلی روزنامه به آن به شکل اختصاصی اشاره داشتیم، وارد فاز جدیدی در کورس رقابت با دیگر کاندیداها شده است. جایی که با حمایت این اسم و رسم دارهای فوتبال کشور برخی از اعضای مجمع وسوسه شدهاند تا در تیم حمایتی علی کریمی قرار بگیرند و این یعنی یک اتفاق خوب برای جادوگر فوتبال ما به حساب میآید که حالا بعد از تجربه مربیگری به دنبال یک چالش جدید در عرصه مدیریت فوتبال است. اما در این بین جدا از موافقان علی کریمی، ادعاهای مخالفان او هم جالب است . اینکه در صورت انتخاب علی کریمی به عنوان رئیس فدراسیون فوتبال او به شدت سخت گیرتر از محمد دادگان خواهد بود. این افراد که علی کریمی را اهل تعامل نمیدانند اعتقاد دارند که با انتخاب احتمالی وی هر روز از دفتر ریاست فدراسیون یک جنجال و یک خبر جدید چالش برانگیز به بیرون مخابره میشود و این باعث شده که مخالفان کریمی با این اعتقاد اقبالی به حضور او نداشته باشند.
4- کیومرث هاشمی
به نظر میرسد از انتخاب نهایی خودش بسیار مطمئن است. کیومرث هاشمی که گفته میشود گزینه مدنظر مجلس هم به حساب میآید این روزها تنها گزینهای است که به هیچ عنوان کمپین انتخاباتی تشکیل نداده است و به جای سروکله زدن با نفرات دارای رای به کارهای دیگری مشغول است. او که به نظر میرسد با قدرت صندلی ریاست فدراسیون فوتبال را نشانه گرفته است به جای داشتن ستاد انتخاباتی جلساتی را با برخی کارشناسان اقتصادی برای برون رفت فوتبال از بحرانهای موجود برگزار میکند و به دنبال ترمیم ساختارهای فدراسیون است. حتی کیومرث هاشمی با تنی چند از نمایندگان مجلس و کارشناسان اقتصادی در حال گفت و گو برای آورده بودجه لازم به فوتبال است که همان طور که در گزارش شماره قبل به آن اشاره داشتیم یکی از این موارد بحث حق پخش تلویزیون است. اینکه او میخواهد با حمایت مجلس که گویا آن را در این انتخابات پشت سر خود دارد، اهالی خانه ملت را برای دادن این حق به فوتبال متقاعد کند. در همین راستا کیومرث هاشمی حتی سفرهای استانی خودش را نیز برای تمرکز روی این موارد که در بالا به آن اشاره داشتیم، متوقف کرده است و بعد از سفر به کرمان دیگر سفری تا روز انتخابات به هیچ استان دیگری نخواهد داشت.