وضعیت عجیب ایران در جام‌جهانی 2026
115495
هر روز، یک حاشیه!
19 آذر 1404 13:32
در فاصله ۶ ماه به آغاز جام‌جهانی ۲۰۲۶، به نظر می‌رسد از هم‌اکنون بی‌هیچ تردیدی می‌توان این مسابقات را پرحاشیه‌ترین حضور ایران در تاریخ جام‌های جهانی دانست. درحالی‌که هم‌اکنون فقط قرعه‌کشی بازی‌ها انجام شده و هنوز فاصله زیادی تا خود رقابت‌ها داریم، انواع و اقسام اتفاقات عجیب و غریب در حال رخ دادن است که به وضوح دورنمای کار را نشان می‌دهد.

روزنامه گل

مارینا سوری - در فاصله ۶ ماه به آغاز جام‌جهانی ۲۰۲۶، به نظر می‌رسد از هم‌اکنون بی‌هیچ تردیدی می‌توان این مسابقات را پرحاشیه‌ترین حضور ایران در تاریخ جام‌های جهانی دانست. درحالی‌که هم‌اکنون فقط قرعه‌کشی بازی‌ها انجام شده و هنوز فاصله زیادی تا خود رقابت‌ها داریم، انواع و اقسام اتفاقات عجیب و غریب در حال رخ دادن است که به وضوح دورنمای کار را نشان می‌دهد.

شاید استارت این حواشی، با خودداری دولت ایالات متحده از دادن ویزا به همه اعضای مورد نظر فدراسیون فوتبال رقم خورد؛ جایی که ابتدا موضع ایران، تحریم همه‌جانبه تمام مراسم بود، اما بعدا آقایان به این نتیجه رسیدند که بهتر است امیر قلعه‌نویی به عنوان سرمربی تیم ملی همراه با یکی از اعضای فدراسیون به آمریکا برود و در مراسم حاضر باشد. به طور کلی حضور دونالد ترامپ در مراسم قرعه‌کشی و مخصوصا اهدای جایزه نوظهور صلح فیفا به رئیس‌جمهور آمریکا هم چالش دیگری بود که بیشتر متوجه رسانه‌های رسمی شد و حتی روی نوع پوشش قرعه‌کشی هم تاثیر گذاشت.

پیش از مشخص شدن گروه ایران، این امیدواری وجود داشت که تیم ملی دست‌کم مسابقات دور اول را در خاک مکزیک یا کانادا برگزار کند که حجم حواشی کمتر باشد، اما پس از پایان کار روشن شد هر ۳ مسابقه ملی‌پوشان در ایالات متحده خواهد بود؛ جایی که ترامپ پیش‌تر به صراحت گفته بود به متقاضیان ایرانی سفر به این کشور برای تماشای مسابقات ویزا نخواهد داد. روشن است که دریافت روادید، حتی می‌تواند چالشی بزرگ برای خود اعضا و همراهان تیم باشد. اگر فرض کنیم پروتکل‌های ورزشی با قدرت از خود ملی‌پوشان محافظت کنند، احتمال ویزا نگرفتن همراهان کم نیست.

تنها دو روز پس از قرعه‌کشی اما، حاشیه جدیدی رخ داده که ترجیح می‌دهیم روایت خبرگزاری تسنیم را در این مورد بخوانید: «برخی از رسانه‌های آمریکایی گزارش دادند اعضای کمیته محلی برگزاری مسابقات سیاتل در جام‌جهانی فوتبال ۲۰۲۶ تصمیم گرفته‌اند دیدار تیم‌های ملی ایران و مصر در این رقابت‌ها را به نام همجنس‌گرایان، مسابقه افتخار بنامند و ماه افتخار همجنس‌گرایان را در ورزشگاه لومن فیلد گرامی بدارند! یکی از این رسانه‌های آمریکایی مدعی شد مسوولان سیاتل می‌خواستند این اقدام را در حاشیه مسابقه روز ۶ تیر در ورزشگاه لومن فیلد انجام دهند و در این دیدار مطابق برنامه اعلام شده، ایران و مصر در این استادیوم مقابل هم صف‌آرایی خواهند کرد. با توجه به مسلمان بودن مردم کشورهای ایران و مصر، این تصمیم مقامات سیاتل را می‌توان شیطنت‌آمیز دانست. این در شرایطی است که در اساسنامه فدراسیون جهانی فوتبال به صراحت به لزوم عدم ورود مسائل نژادی، جنسیتی و مذهبی به فوتبال تاکید شده است. پیگیری‌های خبرنگار تسنیم نشان می‌دهد فدراسیون فوتبال ایران قصد دارد در نامه‌ای به فیفا این موضوع را اعلام و درباره برگزاری بازی به این عنوان و همچنین کشیده شدن چنین مسائلی به ورزشگاه مکاتبه کند. تیم‌های ملی ایران و مصر ساعت ۶:۳۰ صبح روز ۶ تیر، در دور سوم از مرحله گروهی جام‌جهانی ۲۰۲۶ به مصاف هم می‌روند

با این دورنما، به نظر می‌رسد تا پایان حضور تیم ملی در جام‌جهانی، حاشیه‌ها و جنجال‌های بیشتری هم متوجه این مجموعه خواهد بود. تازه‌ترین داستان این است که شاید دولت آمریکا به بعضی بازیکنان تیم ملی به خاطر نهاد و محل انجام خدمت سربازی‌شان ویزا ندهد. موضوع آنقدر چدی است که مهدی تاج از همین حالا به طور ضمنی آن را پذیرفته و گفته: «اگر به بازیکنی ویزا ندهند، او را جانشین می‌کنیم.» گفته می‌شود ممکن است مهدی طارمی یکی از نفرات مزبور باشد و موفق به دریافت روادید آمریکا نشود!


داغ ترین خبرها
تازه ترین خبرها