روزنامه گل
آرش جعفری - دیداردوتیم ملوان بندر انزلی و پرسپولیس همیشه از حساسیت خاصی برخوردار بوده و به نوعی باید گفت تیم انزلی چی همیشه حریف سرسختی برای قرمز پوشان تهرانی به شماره می رود. حالا چه این تیم در تهران بازی کند چه در خانه میزبان سرخ پوشان تهرانی باشد.در همین راستا امروز از هفته پنجم لیگ برتر بیست و پنجم باشگاه های ایران پرسپولیس در بازی رفت و در تهران میزبان ملوان بندر انزلی است. هردوتیم در فصل جدید شروع خوبی نداشته اند. پرسپولیس از 4 بازی قبلی خود 6 امتیاز کسب کرده و ملوان هم 5 امتیازی است. به همین جهت هر دوتیم از سوی هواداران خود تحت فشار هستند به خصوص که پرسپولیس با سرمربی جدید خود نتوانسته انتظارات را برآورده کند. ملوان فته گذشت در خانه با دوگل مغلوب گل گهر شد و پرسولیس هم در تهران با چادرملو به نتیجه ای بهتر تساوی بدون گل دست پیدا نکرد. حالا این دیدار به نوعی بهترین فرصت است تا تیم برنده با یک پیروزی به طور موقت از بحران خراج شود.حال به بهانه دیدار هفتاد و ششم دو تیم به بررسی رویارویی های قبلی این دو تیم می پردازیم.
پرسپولیس دست بالا را دارد
تیمهای پرسپولیس و ملوان بندرانزلی، تاکنون 75 بار در مسابقات مختلف لیگ و جام حذفی به مصاف هم رفتهاند که حاصل آن، 38 پیروزی برای سرخپوشان تهرانی، 13 برد برای ملوان و 24 دیدار دو تیم نیز با نتیجه مساوی به پایان رسیده است؛ جالب این که 15 پیروزی اخیر پرسپولیس برابر ملوان در لیگ برتر رقم خورده است.
پرسپولیس برنده نخستین تقابل ها
نخستین بازی دو تیم در لیگ و در دیدار رفت نخستین دوره جام تخت جمشید در پنجم مرداد ماه سال ۱۳۵۲ در انزلی برگزار شد که تیم پرسپولیس با تک گل رضا وطن خواه به برتری رسید.
همچنین نخستین دیدار دو تیم در لیگ برتر، ۲۶ آذر سال ۱۳۸۰ در هفته ششم انجام شد که پرسپولیس به برتری دو بر یک رسید و سهراب انتظاری، زننده هر دو گل سرخپوشان بود و جواد شیرزاد برای ملوان گلزنی کرد.
بهترین گلزنان دو تیم
پژمان نوری مدیر عامل باشگاه ملوان که در هر دوتیم پرسپولیس و ملوان بازی کرده است رکوردار گلزنی در دیدار متقابل دو تیم است. او 7 گل به ثمر رسانده است که 6 گل آن با پیراهن ملوان به پرسپولیس بوده و یک گل هم با پیراهن پرسپولیس به ملوان زده است. مرحوم مهرداد اولادی هم بعد از نوری با 6 گل در رتبه دوم قراردارد. او که سابقه بازی در هر دوتیم را دارد 4 مرتبه با پیراهن ملوان و دوبارهم با پیراهن پرسپولیس موفق به گلزنی شده است.
پرگل ترین بازی
پرگل ترین بازی های دوتیم هم با پیروزی پرسپولیس همراه بوده است. ابتدا در سال 1376 در دوره ششم لیگ آزدگان، پرسپولیس با نتیجه 5 بر 3 به پیروزی رسیده است . سپس در مسابقات جام حذفی در سال 91 پرسپولیس موفق شد در تهران با نتیجه 6 بر صفر حریف انزلی چی خود را شکست دهد. پرسپولیس در 75 بازی مقابل ملوان موفق شده است 110 گل به ثمر برساند و در مقابل 63 گل هم دریافت کرده است.
سرخ پوشان برنده آخرین بازی
پرسپولیس فصل گذشته در دو دیدار رفت و برگشت از حریف انزلی چی خود 6 امتیاز گرفت.ابتدا در بازی رفت در انزلی به مصاف هم رفتند که در پایان 90 دقیقه پرسپولیس با نتیجه 2 بریک برنده شد و سپس در بازی برگست در تهران پرسپولیس با نتیجه 2 بر صفر با گل های علیپور و دورسون به برتری رسید. بنابراین باید گفت پرسپولیس برنده آخرین تقابل دو تیم بوده است.
ملوان به دنبال شکاندن طلسم 10 ساله
دوتیم تغییرات زیادی در فصل جدید داشته اند مازیار زارع به رغم اینکه کما کان هدایت ملوانان را به عهده دارد اما چند بازیکن اصلی خود مثل رضا جعفری، محمدعمری، امیدنورافکن و فرعباسی را که خدمت سربازی آن ها به پایان رسیده بود را دیگر در اختیار ندارد. اما دردر آن سوی میدان، پرسپولیس تغییرات زیادی داشته است. کادرفنی پرسپولیس به غیر از کریم باقری همه عوض شده اند و حالا بعد از دوفصل پرسپولیس با مربی ایرانی یعنی وحید هاشمیان به مصاف حریف انزلی چی خود می رود. این تنها تغییر نیست چون بسیاری از بازیکنان پرسپولیس از این تیم جدا شد اند و متقابلا بازیکنان جدیدی به پرسپولیس آمده اند. مثل پرسپولیس گلزن آخرین بازی خود یعنی دورسون را دیگر در اختیار ندارد. یا فرشاد فرجی که دربازی رفت فصل گذشته به ملوان گل زده بود دیگر الان در این تیم نیست و راهی تراکتور شده است. بنابراین پرسپولیس در این فصل با ترکیبی متفاوت و نیز با اندیشه سرمربی ایرانی به مصاف حریف خود می رود. حالا دو تیم در شرایطی در هفتاد وششمین بازی در تهران به مصاف هم می روند که به دنبال برد برای فرار از بحران هستند. البته ملوان نه تنها برای فرار از بحران به برد نیاز دارد بلکه به دنبال این است که بتواند بعد از سال ها پرسپولس را در تهران شکست دهد و به نوعی به طلسم نبردن های خودش را هم بشکند. پرسپولیس از سال 1394 تا کنون به ملوان نباخته و ملوان مازیار زارع هم که در این فصل پوست انداخته به دنبال این است که بعد از 10 سال بتواند طلسم ناکامی ها را بشکند.
#پیج رسمی روزنامه گل