پرواز بسکتبال روی تور آسیا با تسلیم کردن ژاپن
112072
حامد حدادی: برای شارژ روحی کنار تیم ملی هستم
19 مرداد 1404 07:06
به نظر می رسد بسکتبال جرقه هایی از دوران نسل طلایی را در حال تکرار دارد.

روزنامه گل

هدیه خطیبی - به نظر می رسد بسکتبال جرقه هایی از دوران نسل طلایی را در حال تکرار دارد.تیم ملی بسکتبال ایران در دومین بازی خود در مسابقات کاپ آسیا ۲۰۲۵ عربستان، با نتیجه ۷۸ بر ۷۰ مقابل ژاپن پیروز شد. شاگردان مانولوپولوس عملکرد خوبی در این دیدار داشتند و با هشت امتیاز اختلاف به برتری رسیدند.

ملی‌پوشان ایران طبق آمار بازی در فاکتورهایی چون پرتاب‌های سه و دوامتیازی بهتر از ژاپن بودند اما تیم ملی ژاپن در پرتاب آزاد عملکرد بهتری داشت.

ایران ۴۴ امتیاز از داخل منطقه رنگی گرفت؛ در حالی که ژاپن تنها ۱۶ امتیاز را کسب کرد. همچنین ایران به‌خوبی از اشتباه‌های ژاپنی‌ها بهره برد و سرعت بالای حمله ایران باعث برتری در لحظات کلیدی بود.

ایران ۳۰ و ژاپن یازده امتیاز از نیمکت گرفت که نشان از تاثیرگذاری بازیکنان ذخیره است.

سینا واحدی در این دیدار با کسب ۲۲ امتیاز، ۵ ریباند، یک پاس گل، یک توپ‌ربایی و کارایی ۲۴ بهترین بازیکن انتخاب شد. در این بازی محمد امینی ۲۴ ، سیدمهدی جعفری ۱۰ و متین آقاجان‌پور ۸ امتیاز را کسب کردند.

سوتیریس مانولوپولوس سرمربی یونانی تیم ملی بسکتبال ایران در نشست خبری بازی ایران - ژاپن در کاپ آسیا ۲۰۲۵ که با برد ۷۸ بر ۷۰ ایران همراه بود، اظهار کرد: بازی خوبی بود که برای هواداران جذاب بود. ژاپن یکی از بهترین تیم‌های حاضر در مسابقات است و انتظار می‌رود تا مراحل پایانی پیش برود.

او افزود: ما تیم تازه‌کاری هستیم و بازیکنان با تجربه‌ای داریم که سالها بازی نکرده بودند. با این شرایط عملکرد تیم ما ارزش بیشتری دارد. بازیکنان ما فوق‌العاده کار کردند. هرگز تسلیم نشدند و در هر حالتی جنگیدند. ما تیمی کار کردیم و در دفاع خیلی خوب بودیم. کادر فنی‌ که نتوانست اینجا کنار ما باشد هم کمک زیادی کرده که از آنها تشکر می‌کنم.

وی در مورد عملکرد بازیکنان جوان که در کسب امتیاز نقش داشتند، افزود: دوست ندارم از بازیکنان خاصی صحبت کنم. تیم باید یکپارچه بازی کند. در یک بازی برخی بازیکنان امتیاز بیشتری می‌آورند و در بازی بعد بازیکنان دیگر این مسئولیت را دارند. مهم این است که بازیکنان نقش خود را در تیم به خوبی بفهمند و تلاش کنند.

مانولوپولوس درباره بازی رقابتی با ژاپن و برنامه تیم برای بازی بعدی و شانس قهرمانی گفت: فعلاً فقط باید برای بازی مقابل سوریه آماده شویم. تمرکز ما بازی تیمی است و سعی می‌کنیم به عنوان یک تیم بازی کنیم و آماده بازی بعدی برابر سوریه شویم. خیلی زود است که درباره آینده صحبت کنیم. آرمان مصدومیت سختی داشت و در بیمارستان است و نمی‌دانیم شرایطش برای بازی بعد چطور خواهد شد.

سرمربی یونانی تیم ملی در مورد اعتماد به نفس تیم ملی گفت: اعتماد به نفس از دفاع می‌آید و ما تلاش می‌کنیم به تیمی دفاعی تبدیل شویم. به هیچ بازیکنی متفاوت نگاه نمی‌کنم و همه برابرند و تیم و دفاع برای من مهم است. تلاش می‌کنیم به تیم دفاعی تبدیل شویم. اگر در دفاع سخت کار شود اعتماد به نفس بالا می‌رود. اعتماد به نفس با شوت زدن بدون کنترل به وجود نمی‌آید بلکه با ریتم، کنترل و دفاع حاصل می‌شود.

همه آمار بازی ایران و ژاپن:

امتیاز: ایران ۷۸ – ژاپن ۷۰ دقت کلی شوت‌ها: ایران: ۴۷ درصد، ژاپن: ۳۵ درصد دوامتیازی: ۵۲.۱۷ درصد، ژاپن: ۳۷.۵ درصد سهامتیازی: ۳۵ درصد، ژاپن ۳۲.۲۶ درصد پرتاب آزاد: ۵۶.۲۵ درصد، ژاپن ۸۸ درصد ریباند: ایران ۳۲ – ژاپن ۳۹ پاس گل: ایران ۱۳ – ژاپن ۱۳ توپ‌ربایی: ایران ۱۲ – ژاپن ۴ بلاک: ایران ۲ – ژاپن ۵ امتیاز از توپ‌ لورفته: ایران ۲۳– ژاپن ۱۹ امتیاز حمله سریع: ایران ۱۶ – ژاپن ۱۱ امتیاز داخل منطقه رنگی: ایران ۴۴ – ژاپن ۱۶ امتیاز نیمکت: ایران ۳۰ – ژاپن ۱۱

نتایج و برنامه تیم ملی بسکتبال ایران در مرحله مقدماتی کاپ آسیا:

ایران ۷۷ - گوام ۵۲ ایران ۷۸ - ژاپن ۷۰

ایران - سوریه یکشنبه ۱۹ مرداد ساعت ۲۱:۳۰

سینا واحدی، مبین شیخی، محمد امینی، نوید رضایی‌فر، محمدمهدی حیدری، آرمان زنگنه، ارسلان کاظمی، متین آقاجان‌پور، محمدمهدی رحیمی، حسن علی‌اکبری، سالار منجی و سیدمهدی جعفری ترکیب تیم‌ ملی مردان در این مسابقات است.

محسن شاه‌علی سرپرست، سوتیریس مانولوپولوس سرمربی، فرزاد کوهیان و محمد کسایی‌پور مربیان، آرش بهادرزاده مدیر اجرایی، مهدی چراغی بدنساز، مجید صادقی فیزیوتراپ و حسین دهقانی تدارکات، اسامی کادر فنی تیم ملی است.

سی و یکمین دوره مسابقات بسکتبال کاپ آسیا ۲۰۲۵ از ۱۴ مرداد آغاز شده و مرحله گروهی این مسابقات با حضور ۱۶ تیم در چهار گروه برگزار می‌شود. در پایان مرحله گروهی صدرنشین هر گروه مستقیماً به مرحله یک‌چهارم نهایی صعود می‌کند. تیم‌های دوم و سوم هر گروه باید برای رسیدن به یک‌چهارم نهایی مسابقه دهند و تیم چهارم هر گروه حذف خواهد شد.

کاپیتان تیم ملی بسکتبال ایران، بعد از این برد گفت: بازی برابر ژاپن بازی خیلی مهمی در گروه ما بود. ما قرار بود بازی به بازی جلو برویم. در بازی اول مقابل گوام به برتری رسیدیم و در این بازی که مهم‌ترین بازیمان بود نیز با همت بازیکنان توانستیم ببریم. او افزود: تیم ملی ترکیبی از بازیکنان جوان است و کسی انتظاری از آنها ندارد. آنها خیلی خوب در هر بازی امتیاز می‌گیرند و در هر بازی بیشتر از سن خود بازی می‌کنند. از همه مهم‌تر اینکه یک تیم یکدل و یکدست داریم که همه با هم بازی را پیش بردیم و توانستیم ژاپن را از پیش رو برداریم. حامد حدادی نیز که به عنوان مشاور فنی در کنار بازیکنان در جده عربستان حضور دارد بعد از برد برابر ژاپن گفت: بازی خیلی خوب بود. بازیکنان خیلی خوب بازی را شروع و خوب هم آن را کنترل کردند. در برخی شرایط اختلاف بالا رفت و بازی حساس و نزدیک بود اما توانستند آن را جبران کنند. او گفت: داوری هم کمی به آنها پنالتی داد و ما هم تحمل کردیم. مبین شیخی، متین آقاجانپور و سینا واحدی با سه‌امتیازی‌های خوبی که زدند اختلاف را جبران کردند و بازی را بردیم. او در پایان گفت: با افتخار در خدمت ایران و بازیکنان ملی هستم و هر زمان کمکی بخواهند آماده‌ام. به جده آمدم تا کمی بازیکنان را شارژ روحی کنم.


داغ ترین خبرها
تازه ترین خبرها