روزنامه گل
مهدی زارع، محمد مهدی محبی، محمد صادقی و پارسا جعفری فقط نمونه ای از این فرصت سوزی های عجیب باشگاه استقلال است. این ها و چند ستاره دیگر در آکادمی رشد کردند و دست آخر نه تنها در تیم اصلی از آنها استفاده نشد که مفت و مسلم هم رفتند و حالا باشگاه برای جذب و ب گرداند هرکدام باید پول های سنگینی هزبنه کند یا شاهد درخشش و استفاده دیگر رقبا از محصولات پروش یافته خودش باشد!
عجیب تر اینکه بیشتر این بازیکنان در تمرینات بزرگسالان هم حضور داشتند اما در نهایت کسی به آنها توجه نکرده تا خیلی شیک و ساده به شکا دائمی به سایر تیم ها کوچ کنند.
این موضوع نشان می دهد که در بحث آکادمی صرفا بحث کشف و پرورش استعداد مطرح نیست و حتی اگر سالی 10 استعداد جوان هم پرورش داده شود، خیلی راحت به سایر تیم ها می روند و درنهایت سودی به استقلال نمی رسد. در واقع سیستم و سیکل پرورش بازیکن در استقلال معیوب است و مربیانی که می آیند فقط به فکر روزمرگی هستند و کاری به بحث بازیکن سازی ندارند.
اگر هم به جوان هایی میدان داده شده انتخاب درستی از طرف کادرفنی صورت نگرفته است و سرمایه گذاری روی گزینه های اشتباه بوده که خروجی برای استقلال نداشتند. در سال های دور آکادمی باشگاه نفراتی چون مهدی پاشازاده، پیروز قربانی، امیرحسین صادقی، حید طالب لو، مجتبی جباری،امید نورافکن، الهیار صیادمنش،مهدی قایدی، محسن کریمی و حسین حسینی را به تیم اصلی داد و البته چهره هایی چون خسرو حیدری و آندرانیک تیموریان هم سر از تیم های دیگر درآوردند.
اگر قرار بر کار زیربنایی است باشگاه باید برنامه ای خوب و قوی برای آکادمی داشته باشد و شرایط را برای استفاده از این پدیده ها در تیم اصلی فراهم کنند. مثلا همین امسال هم چهره هایی چون ابوالفضل زمانی در استقلال بودند اما حتی در بازی هایی که حکم تشریفاتی را داشتند نه مجتبی جباری و نه بوژویچ چندان به این جوان ها میدان ندادند و مدیران باشگاه ها تاکید یا برنامه ای برای این موضوع نداشتند و مربیان را وادر به این کار نکردند تا استقلال ازکنار آن منفعت ببرد. قطعا هنوزهم زارع و صادقی و جعفری های دیگری در همین تیم های پایه هستند که منتظر دیده شدن و مورد توجه قرار گرفتن هستند.
اینکه تیم های بزرگ استقلال و پرسپولیس جای پرورش بازیکن جوان نیست هم چرت و پرت و بهانه ای بیش نیست. در گذشته جوان هایی که اشاره شد با اعتماد امثال منصور پورحیدری و امیرقلعه نویی و علیرضا منصوریان و وینفرد شفر و فرهاد مجیدی در استقلال درخشیدند. از این بالاتر این همه ستاره جوان با پیراهن بارسا و رئال و منچستر و... در سطح اول فوتبال جهان درخسیده اند. مگر اینکه بخواهیم بگوییم سطح لیگ ما و باشگاه های بزرگ ما از رئال و بارسا هم بالاتر است!
#پیج رسمی روزنامه گل #استقلال