روزنامه گل
احمد میرزاییان- عضو هیات رییسه انجمن نویسندگان، خبرنگاران و عکاسان ورزشی / دوباره به فضای انتخابات فدراسیون فوتبال رسیدیم. این قصه پرغصه و تکراری هیچگاه نتوانسته شرایط عادلانه و مساوی را برای برگزاری یک آزمون مدیریتی ایجاد کند. به همین دلیل نمی توان بدان مشروعیت و مقبولیت بخشید.در یک جلسه کارشناسی به چند بند مهم اساسنامه فعلی و تغییراتی که مدیران حاضر در آن دست برده و به نفع خود مصوبه گرفتند اشاره داشتم. متاسفانه بجای رفع و رجوع مشکلات قانونی وکمک به فوتبال کشور،آقایان تا آنجا که مقدور بوده برای سفت کردن جای پای خود در صندلی ریاست،قوانین را بالا وپایین کرده اند.برای مثال :در مورد نامزدهای ریاست فدراسیون فوتبال گفته شده،فردی که در این حوزه ثبت نام می کند باید دارای حداقل ۴ سال سابقه مدیریت ورزشی باشد( اینجا قانون تکلیف را مشخص کرده)اما جای دیگری گفته شده نامزد پست ریاست باید از ۵ نفر از اعضا مجمع تاییدیه ارائه نماید.
تاج ۴۸،بهاروند ۱۱،کفاشیان و عابدینی هر کدام ۷ و عزیزی خادم ۶ فرم تاییدیه گرفته اند.( این پنج نفر جمعا به تایید ۲۵ فرم نیاز داشته اندو فرم های اضافی اخذ شده،راه را برای ورود دیگر نامزدها مسدود کرده و بی عدالتی محض قلمداد می شود).در جای دیگری در ماده اساسنامه اشاره شده حضور یک فرد برای سه دوره ریاست فدراسیون قانونی است ،اما معلوم نیست که منظور سه دوره متوالی مدنظر بوده یا سه دوره مقطعی).یکی از دوستان می گفت: برای دوره بعدی حتما این ماده اصلاح و به چهار دوره تغییر می یابد و یا مادام العمر می شود!
ابهام اساسنامه در باره شرایط سنی نامزدها هم عجیب است( دولت و مجلس در باره قانون بازنشستگی به صراحت نظر داده و وزیر محترم ورزش چند روز پیش در باره اجرای عدالت در قانون بازنشستگی صحبت کردند).برگزاری مجمع ۲۵ آذر به صورت مجازی اوج نابسامانی وبی صاحبی فوتبال را به تصویر کشید و صدایی هم از ناظران و متولیان امور برنیامد.هیات رییسهفدراسیون دو سال پیش براساس اختیاراتی که داشت،عزیزی خادم را از پست ریاست برکنار کرد( این اختیار بعدا از هیات رییسه سلب شد)!
برخی از نامزدها بجای ارائه طرح و برنامه و تلاش در این زمینه به پشتیبانی از نهادها ومسئولان بالا دستی دلخوش کرده اند.این هم یک رانت علنی است و فساد آشکار محسوب می شود( آنچه که به یک نامزد در پست های سیاسی، اقتصادی ،فرهنگی و ورزشی مقبولیت می بخشد و مردم و در جای دیگر مجامع را مجاب به رای دادن می کند، داشتن تخصص، کارآمدی و طراحی،برنامه ریزی و استراتژی آنها برای اداره یک حوزه است.)لذا با توجه به اهمیت موضوع جهاد تبیین و اهتمام جدی به حکمرانی ورزشی و در نظر گرفتن محدویت های فعلی درمباحث اقتصادمقاومتی باید در تایید یا رد صلاحیت افراد،این شاخص ها را در نظر گرفت.آنانکه مهر تایید به نام افراد می زنند و به عدالت رفتار نمی کنند،باید فردا جوابگوی مطالبات مردم و میلیونها هواداران فوتبالی باشند.تایید یک نامزد ناتوان،کم اثر و امتحانپس داده خلاف انصاف وعدالت است.جامعه فوتبالی هر پنج نامزد را می شناسند،خیلی برای تخریب یکدیگر تلاش نکنید. ما به بضاعت و توانایی شما آگاهی کامل داریم. لطفا بیایید طرح و برنامه ارائه کنید.هماهنگی با تعدادی خاص از اهالی رسانه مقابل درب ورودی که برای طرح سوال هم مهندسی کنید،خلاف انصاف و اخلاق ورزشی است.گرفتن پست مدیریت با این ترفندها خیلی عجیب و سوال برانگیز است.اینکه تعدادی از افراد مشهور و دارای تخصص و توانایی وارد صحنه رقابت نمی شوند و به صراحت می گویند این شرایط و فضا عادلانه نیست،بیانگر ایراد اساسی در حوزه انتخابات و مدیریت این رشته است.
برخی به صراحت می گویند،ورود و ثبت نام در این عرصه به برگزار گنندگان ومهندسان حاضر مشروعیت می دهد.به نظر می رسد،فوتبال ما شاخص های مهم بین المللی و اقتصاد و صنعت گسترده ای که در دل آن نهفته است،به بوته فراموشی سپرده و وارد بازیهای زرگری آقایان شده است.اگر این تغییر نگرش و تحول خواهی در ساختار ورزش و فوتبال ایجاد نشود نمی توان آینده روشنی را نوید داد.امروز بدرستی نظام و اصول باشگاهداری را تشریح و تبیین نکرده ایم. در مقوله آموزش در جا زده و با تعدادی محدود از مربیان در صدد پول پاشی هستیم. مدیران تکراری در باشگاهها و در حوزه مدیریت فدراسیون حاضر به کناره گیری نیستند و برای حفظ کرسی ریاست نقشه می کشند.با این اوصاف،چرا بایدفوتبال ما در عرصه های بین المللی حرفی برای گفتن داشته باشد.این سیر قهقرایی، مردم را از فوتبال دلزده و خسته کرده و در یککلام امیدی به آینده آن نیست!